Menu - For Responsive


› Medlemslogin › Bliv medlem
Sidst rettet: 2/3-2017

PRESSEMEDDELELSE:
02.03.2017

10.000 er uddannet i transport af farligt gods

På Fjeldsted Skov Kro en februar morgen mødtes 35 kursister til Danske Maskinstationer og Entreprenørers ADR kursus kap. 1.3 i håndtering og transport af farligt gods. Og netop dette kursus var ganske særligt, da det blev dagen, hvor uddannelsesbevis nr. 10.000 blev udleveret.

Hvert år bliver chauffører fra bl.a. maskinstationer og entreprenørvirksomheder kontrolleret af politiet, fordi de transporterer farligt gods erhvervsmæssigt. Uden et uddannelsesbevis kan det give bøder på op mod 8.000 kr. til chaufføren og det dobbelte til virksomheden. Det er en af grundene til, at Danske Maskinstationer og Entreprenørers ADR-kurserne er så populære og nødvendige – og at nr. 10.000 netop har taget kurset.

Mange regler, der skal overholdes
En stor del af ADR-kurset indeholder informationer om, hvordan farligt gods som fx gasflasker og transporttanke skal transporteres forsvarligt og korrekt i forhold til gældende love og regler – og der er nok at holde styr på. Der er nemlig specifikke regler for den konkrete emballage, samt hvordan det skal fastgøres på ladet, så det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt og lever op til kravene.

”Jeg blev forarget over, der er så mange ting, man som virksomhed skal have styr på, og som man ikke skal som privatperson”, fortæller Anette Frederiksen fra Svanninge Skovservice, der var den heldige, der fik uddannelsesbevis nr. 10.000.

Dokumentationen skal være i orden
Sikkerhedsrådgiver og konsulent i DM&E Arbejdsmiljø, Vagn Theilgaard, kører land og rige rundt for at undervise i håndtering og transport af farligt gods under frimængden, og han ved, hvor vigtig dokumentationen er.  ”Bliver man stoppet af politiet, er det nemt blot at fremvise sit uddannelsesbevis frem for, at politimanden skal med hjem til virksomheden for at få den rette dokumentation” fortæller Vagn Theilgaard.

 IMG 2601

Anette Frederiksen fra Svanninge Skovservice får overrakt uddannelsesbevis og diplom af sikkerhedsrådgiver fra DM&E, Vagn Theilgaard

For yderligere information, kontakt venligst:
Vagn Theilgaard, sikkerhedsrådgiver, DM&E Arbejdsmiljø, vt@dmoge.dk, tlf. 7641 3375
Bent Juul Jørgensen, branchedirektør DM&E, juul@dmoge.dk, tlf. 7641 3678