Menu - For Responsive


› Medlemslogin › Bliv medlem
Aktuel nyhed

Sidst rettet: 22/10-2019

Energitilskud er nemt, simpelt og godt for miljøet

Energiselskabernes Energispareindsats har eksisteret siden 2013, men er stadig ukendt af mange. Går du med tankerne om at bytte en ældre maskine ud for en ny, så kan det være du skal overveje, om der kan være tilskudskroner at hente i forbindelse med ombytningen.

I 2019 skiftede Gads Maskinstation fem af deres traktorer ud. I samarbejde med Energitilskud Danmark blev der søgt og godkendt tilskud gennem Energiselskabernes Energispareindsats.

“Det var så nemt, faktisk kunne det ikke havde været nemmere. Vi fik kompetent rådgivning og vejledning med klare og præcise svar på alle vores spørgsmål”, siger Anders Gad medejer af Gads Maskinstation.

“Jeg har samlet brugt et par timer på at finde dokumentation frem, hvilket gør det til de nemmest tjente penge, jeg har lavet i år”, fortsætter Anders med et lille smil.

Det er muligt at søge tilskud til næsten alle typer af maskinudskiftninger. For at være berettiget til at søge tilskud, skal man dog være opmærksom på, at ansøgning om tilskud til den enkelte udskiftning skal være oprettet, inden der indgås aftale med en forhandler (ordrebekræftelse).

”Der skal være tale om udskiftning af en brugt maskine til en fabriksny eller demo-maskine i samme kategori, f.eks. gravemaskine til gravemaskine eller traktor til traktor, og der skal naturligvis være et reduceret brændstofforbrug”, siger Peter Kjærgaard fra Energitilskud Danmark.

“På en god dag sparer vi helt op til 100 liter brændstof på hver af de nye traktorer”, fortæller Anders.

Den brændstofbesparelse betyder også, at de udslipper 1.300 kg CO2 mindre, end de gjorde med de gamle traktorer på de gode dage.

Det er en udbredt misforståelse, at byttemaskinen og den nye maskine skal være samme størrelse. Så længe der er en brændstofbesparelse, og den nye maskine kan løse samme opgaver som den tidligere maskine, er det muligt at søge tilskud.

Faktisk er det også muligt at søge tilskud ved at beregne kapaciteten. Dette kunne f.eks. være på et sorteringsanlæg/knuser eller på en finsnitter.

“Næste gang vi overvejer at udskifte maskiner, er mit første opkald helt sikkert til Energitilskud Danmark”, afslutter Anders Gad.

Til på nedenstående billede ses tv. Anders Gad, medejer af Gads Maskinstation. Til højre ses Peter Kjærgaard, Energitilskud Danmark.

IMG 3335