Menu - For Responsive


› Medlemslogin › Bliv medlem
Aktuel nyhed

Sidst rettet: 17/3-2023

Tempo 40 – kan kun bruges med nummerplade

Tempo 40 er et ældre projekt i Dansk lovgivning, som virkelig har vist, at det er svært at flytte fra tanker til brugbar i drift. Det virker kun ved køretøjer i skats system og derfor kun med nummerplade.  

Den korte forklaring på Tempo 40 og årsagen til så mange misforståelser er, at ordningen består af to dele, hvor nummerpladedelen oftest overses.

  • Tempo 40 godkendelse, det er en godkendelse af et køretøj som dokumenterer, at køretøjet er godkendt til at køre 40 km/t. Alle EU-type-godkendte traktorer og vogne godkendes til dette, men det kræver, at synshallen godkender og udleverer det danske tempo-40-mærkat.
  • Kun indregistrerede køretøjer må køre hurtigere end 30 km/t i Danmark. Det er beskrevet i færdselsloven. Så derfor er det kun traktorer og vogne med nummerplader, der kan bruges til Tempo 40 kørsel.

Så selvom traktor og vogn har det danske Tempo 40 mærkat, må de ikke køre 40 km/t før de har fået nummerplade på vognen. Så en landmand med sin godkendte traktor, må kun køre 40 km/t, hvis vognen bagefter er blevet indregistreret eller kørsel er med liftredskaber.

Dette er status på Tempo 40 og misforståelsen består af denne todelte betingelse.

Tempo 40Tempo skilt

Det er kun det røde Tempo 40 skilt, der er godkendt i Danmark, det sorte må dog ikke overskrides i fart, da det kan være producentens max-hastighed for køretøjet.