Menu - For Responsive


› Medlemslogin › Bliv medlem
Aktuel nyhed

Sidst rettet: 13/1-2023

Pressemeddelelse
Vejle den 12. januar 2023

DM&E Skov lader sig inspirere af vores svenske naboer og stiller skarpt på efteruddannelse af landets skovmaskinførere til skovkonference

Som uddannet skovmaskinfører får du nøglerne til højteknologiske maskiner, der løser diverse opgaver i skoven. Men anvender vi maskinerne rigtigt, og kan vi blive bedre til at køre maskinerne? Det vil DM&E, der bl.a. er brancheorganisation for de danske skoventreprenører, sætte fokus på til DM&E Vidensdage den 19. og 20. januar 2023.

Torsdag og fredag i næste uge mødes et netværk af 300 medlemmer indenfor maskinstations-, entreprenør-, kloakmester og skoventreprenørvirksomheder til DM&E Vidensdage. Her byder DM&E’s faglige konsulenter i samarbejde med eksterne samarbejdspartnere på mere end 40 indlæg i løbet af de to kursusdage.

Til konferencen deltager den svenske instruktør Lars Laronsson. Han vil vise skoventreprenørerne, hvordan de med de rigtige finjusteringer, kan øge lønsomheden og samtidig få et bedre arbejdsmiljø i kabinen. Derover gæster Jens Holm Kanstrup fra Verdens Skove konferencen. Han vil give tips til, hvordan skoventreprenørerne med små justeringer kan lave biodiversitetsfremmende aktiviteter på jobbet.

Efteruddannelse af maskinførere i skovning og udkørsel, er ikke noget, der har været brugt meget i Danmark, men i Sverige er det ret almindeligt at uddanne sig løbende og blive bedre til at betjene sin maskine.  

- Selv små tilretninger i måden du arbejder på i maskinen, kan øge produktiviteten og arbejdsglæden. Derfor har vi i DM&E Skov, i samarbejde med den svenske skoventreprenørforening, udviklet et kursus til de maskinførere, der betjener skovens maskiner til hverdag, siger Claus Clemmesen, chefkonsulent i DM&E Skov.

Flere mangler uddannelse

Ifølge brancheorganisationen er flere af de maskinførere, der sidder i skovmaskinerne, ikke uddannet i at køre skovmaskiner.

- Det kan være landmænd, traktormekanikere eller noget helt tredje. Og som det er nu, er der ikke mulighed for at efteruddanne sig på Skovskolen for maskinførere. Derfor har vi taget udfordringen op, siger Claus Clemmensen.

Skoventreprenørerne kan lytte med på indlægget fra Lars Laronsson torsdag den 19. januar kl. 15.15, hvor han også deler ud af erfaringer andre har gjort sig fra uddannelsen.

- Ved at gennemgå dine arbejdsmetoder, kan vi hjælpe med at fjerne de mange tidstyve i det daglige arbejde. Der er ofte plads til forbedringer, siger Claus Clemmensen.

Små tiltag kan give en rigere skovnatur

Fredag formiddag byder på et indlæg fra den danske miljøorganisation Verdens Skove. Verdens Skove arbejder for en verden, der er rig på skove med biologisk mangfoldighed. Med en praktisk vinkel vil Jens Holm Kanstrup fortælle om de, ofte små, tiltag man kan gøre i skoven, for at skabe en rigere skovnatur.    

- Du kan med få faglige virkemidler lave små biodiversitetsfremmende aktiviteter. Det behøver hverken være svært eller dyrt. Det handler mere om at gøre op med gamle vaner. Når du alligevel tynder ud, så lad f.eks. være med at have fokus på at gøre det flot og jævnt – det er ikke godt for biodiversiteten, siger Jens Holm Kanstrup, Verdens Skove.

Han vil desuden give skoventreprenørerne et fokus på at øge biodiversiteten ved at bevæge sig væk fra den snorlige og ensartede beplantning.

”Når du planter, så lad være med at køre snorlige – det er også kedeligt - lav en bue på alle rækker. Jo mere variation, des bedre er det for biodiversiteten. Og når du kører til flisning kan du med fordel lade nogle kvastdynger ligge – det er gavnligt for mange levende organismer som biller, sommerfugle, mus osv. – som går i vinterhi, siger Jens Holm Kanstrup.

Et andet budskab Jens Holm Kanstrup har med til skoventreprenørerne under konferencen er, at det er vigtigt at efteruddanne og specialisere sig inden for de nye fremtidige opgaver, der venter.

- Du skal kigge fremad inden for entreprenørverdenen. Viden og erfaring er vigtigt i forhold til at gøre kedelige planteskove mere interessante, når man laver skovrejsning. Specialiserer du dig, er det lettere at byde ind på fremtidige biodiversitets- og naturgenopretningsopgaver, siger Jens Holm Kanstrup.

Foruden de mere fagspecifikke indlæg, kan konferencegæster se frem til flere generelle indlæg om virksomhedsdrift, arbejdsmiljø og tendenser i samfundet.

Pressen inviteres til at deltage i konferencen
DM&E Vidensdage afholdes af brancheorganisationen DM&E, og den løber af stablen den 19. og 20. januar 2023 på Vingsted Skovvej 2, 7182 Bredsten, Danmark. Repræsentanter fra pressen bedes tilmelde sig hos Maria Holm Olesen, kommunikations- og marketingkoordinator hos DM&E, på tlf.: +45 7641 3671 eller mho@dmoge.dk.

For yderligere information, kontakt venligst:
Claus Clemmensen, chefkonsulent DM&E Skov, cdc@dmoge.dk, 7641 3662.
Bent Juul Jørgensen, branchedirektør DM&E, tlf.: 7641 3678, mail: juul@dmoge.dk.

Efteruddannelse af landets skovmaskinførere copy

 

 

 

 

 

 

 

 

Sponsorbanner 2022 - 2023

 • Fendt banner
 • Vatra banner
 • Avista oil banner
 • Case banner
 • New Holland banner
 • Claas banner
 • Euromaster banner
 • FPR banner
 • Gjensidige banner
 • Soderberg Partners banner
 • LDM Revision banner
 • LP Weidemann banner
 • Michelin banner
 • Samson Agrolize banner
 • Systemcenter banner copy copy
 • MI banner
 • GLS A banner
 • OK banner copy copy
 • Celfon banner
 • NDI banner