Menu - For Responsive


› Medlemslogin › Bliv medlem
Aktuel nyhed

Sidst rettet: 14/10-2021

Pressemeddelelse
Vejle den 13. oktober 2021

To stærke brancheforeninger går sammen om nyt kursus til kloak-TV-operatører

Der er fuld gang i TV-inspektionerne rundt omkring, og nu er der godt nyt til de TV-operatører, der ønsker at få den nyeste viden indenfor området. Brancheforeningerne Danske Maskinstationer & Entreprenører (DM&E) og Danske Kloakmestre har slået pjalterne sammen og udbyder nu kurset ”Kloakbranchens kursus for kloak og TV-operatører”.

En TV-inspektion medfører, at der føres et videokamera ned i en kloak for for eksempel at identificere et brud på et kloakrør, en tilstopning eller andre fremmedlegemer, der skaber problemer i kloakken. De to brancheforeninger tilbyder nu TV-inspektørerne en efteruddannelse i teknikken, som bl.a. skal bidrage til at opretholde den høje standard, der ydes indenfor feltet.

- Vores mål med dette kursus er at uddanne flere TV-operatører samt at hæve niveauet på de TV-inspektioner, der bliver udført. Ca. 90-95 procent af vores medlemmer, der arbejder med kloakering, har en form for kamera som de anvender til TV-inspektion. Og ligesom med alt andet, kræver arbejdet med TV-inspektion stor faglighed for at levere et godt stykke arbejde, siger Sebastian Skipper Ravn, chefkonsulent i DM&E Entreprenør.

Kurset henvender sig til TV-operatører i kloakbranchen og deltagere vil bl.a. få undervisning i udfø­relse af TV-inspektion af afløbsledninger og registrering af observationer med udgangspunkt i Fotomanualen fra DANVA. Derudover lærer deltagerne at anvende udstyret på den mest hensigtsmæssige måde. Johs Pedersen fra Byggeriets Kvalitetskontrol vil undervise deltagerne og JKL Teknik A/S vil demonstrere det nyeste inspektions- og rapporteringsudstyr.

Udviklet til gavn for hele branchen

Det er bl.a. DM&E’s medlemmer, som har efterspurgt at komme på kursus. Flere private husstande får nemlig tjekket kloaksystemerne med TV-inspektion. Derfor er det godt, at der nu er mulighed for at komme en tur på skolebænken og blive opdateret på den nyeste viden indenfor området.

- Kurset skal sikre kvaliteten i de TV-inspektioner, der udføres. Den teknologiske udvikling står ikke stille, og derfor kræver det, at man konstant er opdateret. Alle vores medlemmer er autoriserede og dygtige folk, men måske er de ikke helt opdaterede indenfor Fotomanualen fra DANVA, som er det mest standardiserede system indenfor TV-inspektion, siger Sebastian Skipper Ravn.

Giver god mening at samarbejde

Ifølge de to brancheforeninger er samarbejdet om dette kursus opstået med en fælles vision om at tilbyde den nyeste viden på området samt at højne kvaliteten indenfor TV-inspektion i branchen.

- Samarbejdet med DM&E giver rigtig god mening. Vi har en fælles vision om at løfte niveauet indenfor TV-inspektion samt at tilbyde vores medlemmer den nyeste viden inden for deres fagområder. Begge parter har bidraget med sparring ang. udviklingen af dette kursus, og jeg synes bestemt, at vi er kommet godt i mål, siger Mikael Skov, der er formand for Danske kloakmestre.

Du kan finde kursusbeskrivelsen samt tilmelding på DM&E´s hjemmeside: www.dmoge.dk.

Arkivfoto

For yderligere information, kontakt venligst:
Sebastian Ravn, chefkonsulent i DM&E Entreprenør, sr@dmoge.dk, 7541 3668.
Mikael Skov, formand for Danske Kloakmestre, mikael@danskekloakmestre.dk, 2032 6517.