Menu - For Responsive


› Medlemslogin › Bliv medlem
Aktuel nyhed

Sidst rettet: 25/6-2021

Ugens trafik-sag: Ung medarbejder får betinget frakendelse af kørekortet

En ung medarbejder på et landbrug på sjælland har fået betinget frakendt sit kørekørt ved kørsel med traktor. Traktoren kørte med tvillinghjul og en harve i liften. Forseelserne var:
  • Manglende markering af tvillinghjulenes bredde selvom der sad markeringslygter på harven
  • Kørsel med arbejdslys på vejen.
På grund af, at det var en ung chauffør, som har haft kørekort i under tre år bliver forseelserne hurtigere ændret til frakendelse af kørekort. Havde det været en ældre chauffør, havde han kun fået et eller to klip i kørekortet samt en bøde. Så vi skal lige passe ekstra godt på vores unge chauffører derude, deres kørekort holder ikke til så meget.


Kørsel med arbejdslys

Arbejdslys er kun til kørsel i marken eller i få tilfælde at vi arbejder på vejen. Arbejdslys må aldrig være tændt bagpå eller på siden af køretøjet når vi kører på landevejen. Hvis de almindelige kørelygter fremad på traktoren er blokeret af et frontmonteret redskab, må der bruges arbejdslygter fremad. Disse lygter skal dog justeres nedad så de ikke direkte blænder modkørende trafikanter.
 

Markeringslygter

Der skal være markering af traktorens bredde med det bredeste sted, så markeringen skal følge med ud når vi sættet tvilling hjul på. Er det en nyere traktor end 1 september 2019, skal der ligeledes være de skråmarkering tavler på, samt fremadrettet hvid og bagudrettet rød markeringslygte i den eller de sider, hvor  tvillingehjul eller påmonterede redskaber m.v. rager mere end 0,15 m ud fra siden af køretøjet.
 
Størrelser
For yderligere information, kontakt Gerth Petersen Holm, gh@dmoge.dk, +45 7641 3675