Menu - For Responsive


› Medlemslogin › Bliv medlem
Aktuel nyhed

Sidst rettet: 24/3-2021

Synshaller fejlfortolker krav ved indregistrering af EU-typegodkendte køretøjer

Vi har oplevet, at flere medlemmer samt passive medlemmer have problemer med at få indregistreret nye EU-typegodkendte køretøjer. Synshallerne har krævet at lave indregistreringssyn og bremsetest til gene og omkostninger for ejer og sælger af disse køretøjer. Det har tidligere krævet, at man var registreret som producent eller importør og skulle have en tilslutningsaftale med Motorstyrelsen for selv at oprette køretøjer i Dansk Motor Register. Det har betydet, at andre skulle have lavet et registreringssyn af køretøjet for at få plader på. Færdselsstyrelsen har d. 28. januar 2021 udsendt en meddelelse til alle synshaller, at disse fabriksnye køretøjer ikke kræver syn for at blive indregistreret.

EU-reglerne på området er klare, der må ikke stilles yderligere krav til et EU-typegodkendt køretøj.

Et fabriksnyt EU-typegodkendt køretøj, som er komplet eller færdiggjort, skal på baggrund af den udstedte typeattest (CoC-dokument) kunne indregistreres uden yderligere godkendelser.

For at kunne imødekomme dette, indtil DMR understøtter en permanent løsning, kan sådan et køretøj oprettes hos en synsvirksomhed.

Der skal i forbindelse med oprettelse foretages identitetskontrol af køretøjet, og hvis køretøjets anvendelse kræver kontrol/opmåling, som f.eks. anvendelsen mandskab-/materielkørsel, skal det kontrolleres, at køretøjet opfylder kravene dertil.

Hvis et køretøj skal have påført tilladelser som f.eks. farligt gods, dyretransport m.v., kan dette kun ske i forbindelse med et komplet registreringssyn. Det er dog tilladt at påføre tilladelsen synsfri sammenkobling, hvis køretøjet opfylder kravene dertil.

Se meddelelsen fra Færdselsstyrelsen her

synshaller