Menu - For Responsive


› Medlemslogin › Bliv medlem
Aktuel nyhed

Sidst rettet: 12/2-2021

STOP TYVEN - Holland sparker stor kampagne i gang

Holland

Den 5. februar starter Cumela, som er DM&E's hollandske søsterorganisation, en ny kampagne, der opfordrer maskinstationsejere til at registrere og markere værdifuldt GPS-udstyr. I Holland er der fra april 2019 til årsskiftet blevet stjålet GPS-udstyr for mere end 6 millioner euro. Det betyder store økonomiske konsekvenser, og skaden kan beløbe sig til titusinder af euro. For at gøre Holland mindre attraktiv for de bander, der røver GPS-udstyr opfordrer Cumela til tre ting.

Registrer dit udstyr

De har fået lavet en app-løsning, hvor du nemt og sikkert kan registrere udstyr med serienummer og fotos. Politiet har adgang til denne app og kan derfor søge i denne. Registreringen af udstyret gør politiets arbejde nemmere, hvis de stopper en suspekt bil med GPS-udstyr. Uden denne registrering kan det være svært at bevise, at udstyret er stjålet.

Permanente etiketter

En markering med en etiket der ikke kan fjernes med maskinstationens postnummer og telefonnummer, har en forebyggende virkning. Mærkningen gør også udstyr mindre egnet som hælergods. Det gør samtidig logistikken for stjålet udstyr mere risikabelt. Uden denne mærkat kan det være svært direkte at se, at udstyret er stjålet, men det er primært for at gøre det mere risikabelt for tyven, mens han er i Vesteuropa.

Klistermærker på alle maskiner med sporbart udstyr

registrer dit udstyr Stop

Alle maskiner bliver udstyret med klistermærker på døren, hvor der står at udstyret er sporbart. Dette skulle virke afskrækkende for tyven.

Cumela mener dog ikke, at dette er den endelige løsning. I stedet skal det være en del af det dyre udstyr vi køber, at det er sikret mod brug af andre. Præcis som i DM&E samarbejder Cumela med politiet og private firmaer for at finde løsninger her og nu. Vi arbejder bl.a. fælles på, at GPS- og andet dyrt elektronisk udstyr til vores maskiner skal være tyverisikret fra producenten.

DM&E er helt enige i, at vi skal gøre politiets arbejde nemmere og tyvens arbejde mere usikkert. Derfor kan ideen om at registrere ens udstyr og evt. sætte mærkater på udstyret, give god mening. Dette er dog kun til hjælp, mens udstyret stadig er i Danmark eller de nærmeste nabolande. For når tyvene får tid, skal de nok fjerne disse mærker.