Menu - For Responsive


› Medlemslogin › Bliv medlem
Aktuel nyhed

Sidst rettet: 7/9-2020

Pressemeddelelse
Vejle den 7. september 2020

Kennet Birch Vinderslev vinder DM i udkørsel af træ for fjerde år i træk

 Vindere DM i udkørsel 2020

Traditionen tro afvikles DM i udkørsel af træ til Langesømessen. Her samles gæster med interesse for juletræer og pyntegrønt samt forskelligt maskineri på det smukke messeområde ved Langesø.

I år duellerede otte erfarne maskinførere på en af skovens specialmaskiner om at vinde vandrepokalen og den prestigefyldte titel. Der blev dystet i disciplinerne tårnbygning og præcisionslæsninger i terræn. Kennet kørte mest præcist og med den hurtigste tid og vandt derfor konkurrencen for fjerde år i træk. I alt har Kennet vundet DM i udkørsel af træ ni gange.

Allerede under første runde var Kennet den bedste, og i sidste finaleheat tog Kennet endnu en sejr med sin tid på 7.23. Mesterskabets nr. 1 var efterfulgt af Morten T. Jørgensen, der klarede banen på 7.49, og Anders Haarbye kunne også træde op på sejrsstubben med en flot tredjeplads.


Placering og tider for deltagerne ved DM i udkørsel

 1. Kennet Birch Vinderslev - 7.23
 2. Morten T. Jørgensen - 7.49
 3. Anders Haarbye - 8.14
 4. Josef Karlsson - 8.16
 5. Gerth Kristiansen
 6. Lasse Jensen
 7. Poul-Henning Johansen
 8. Lars Prangsgaard

Arrangørerne af DM i udkørsel var Dansk Skoventreprenør Forening (DSF), der sammen med Danske Maskinstationer og Entreprenører (DM&E) delte standen på Langesømessen. Tovholder og ansvarlig for den praktiske afvikling af mesterskabet var skoventreprenør Bjarne Kallehauge.

En tak skal desuden lyde til årets sponsorer ved DM i udkørsel 2020: Helms TMT-Centret A/S, Q8 Danmark A/S, Ponsse DK, Sampo Rosenlew, OK, Special Maskiner A/S, Dansk Skovkontor, Linddana A/S, Maskinstationen & Landbrugslederen, SDS Danmark, Förch, Prinoth og Wirtgen Group.

Skills for skovbrugselever

Udover DM i udkørsel blev der også afholdt Skills for skovbrugselever, og her dystede syv unge og talentfulde elever om at blive Danmarks bedste skovarbejder. Deltagerne skulle på tid vende sværdet på saven, afkviste en stamme, skære tre skiver af en stamme og til sidst fælde et mindre træ. 

Der var lagt op til en sjov formiddag, hvor flere af messens gæster lagde vejen forbi konkurrenceområdet. Vinderen af konkurrencen blev for andet år i træk Marcus Emil Christiansen, som tog sejren med sin tid på 3 minutter og 12 sekunder.  

”Det er fedt at komme tilbage og vise, at man stadig er i god form. Og så er det bare sjovt at være en del af messen, fordi man møder mange fra branchen,” fortæller en tilfreds Marcus Christiansen. 

Placering og tider for deltagerne ved Skills

 1. Marcus - 3.12                    
 2. Simon - 3.24                                                     
 3. Frederik - 3.36                                                    
 4. Frederik S.A - 4.40
 5. Laurits - 6.37     
 6. Søren   
 7. Oliver              

Skills 2020

Skills blev arrangeret af Danske Maskinstationer og Entreprenører samt Dansk Skoventreprenør Forening. Der var fine præmier til deltagerne fra Förch, HedeDanmark, Husqvarna, OK, Skovskolen, SDS Danmark, Prinoth og Wirtgen Group. 1. præmien var bl.a. en Husqvarna Motorsav.

”Det er vigtigt med fokus på uddannelsen indenfor skovbruget. De unge mennesker er dem, der skal være medarbejdere i vores medlemsvirksomheder eller starte deres egen virksomhed," siger Claus Clemmesen, chefkonsulent for DM&E Skov.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst: 
Claus D. Clemmensen, chefkonsulent DM&E Skov tlf. 7641 3662 / cdc@dmoge.dk eller Bjarne Kallehauge tlf. 4033 9497 / info@fynsmaskinskovning.dk