Menu - For Responsive


› Medlemslogin › Bliv medlem
Aktuel nyhed

Sidst rettet: 12/8-2019

Pressemeddelelse
Vejle den 12. august 2019

Danske Maskinstationer og Entreprenører (DM&E) samt Dansk Skoventreprenør Forening (DSF) står i spidsen for ny konkurrence i skills samt udkørselsmesterskab til Langesømessen den 15. august

Der bliver nok at se til årets Langesømesse, som finder sted d. 15. august ved den smukke park ved Langesø. Dansk Skoventreprenør Forening (DSF) og Danske Maskinstationer og Entreprenører (DM&E) står i år i spidsen for hele to konkurrencer. Traditionen tro skal skovens erfarne maskinførere dyste i DM i udkørsel på konkurrencepladsen omkring stand 75. Derudover har DSF og DM&E Skov sammensat deres egen skills-konkurrence, hvor Danmarks unge skovbrugselever for første gang får mulighed for at vise deres talenter.

Uddannelse af nye skovbrugere er med til at udvikle branchen, uddanne de næste generationer til at køre på maskinerne, betjene motorsaven samt sikre at faklen kan føres videre i fremtidens skovbrug. Derfor har DSF og DM&E igen i år valgt at have fokus på elever til branchen. Dette fokus vil bl.a. komme til udtryk i form af konkurrencen ”skills” for skovbrugselever.

”Formålet med konkurrencen er at vise de unge mennesker, at der er brug for dem i skovbranchen. Der bliver nemlig mangel på gode folk, der kan og vil arbejde i skovbranchen, hvis vi ikke gør en stor indsats for at få de næste generationer interesserede i branchen”, siger Claus Clemmensen, der er chefkonsulent for DM&E Skov.

Siden sommeren 2018 er der lagt større ansvar på de danske skoventreprenører, når det kommer til uddannelse af skovbrugselever. Det er nemlig besluttet, at elever skal have en praktikplads for at få lov til at starte på uddannelsen som Skov- og naturtekniker. Omstruktureringen i uddannelsen for skov- og naturteknikere betyder, at danske skoventreprenører og distrikter nu spiller en afgørende rolle som praktikværter for de unge mennesker, der gerne vil i gang.

”Denne omlægning i uddannelsesforløbet gør, at det er ekstra relevant at sætte fokus på elever til skovbruget. Samtidig er det yderst vigtigt, at man grundigt overvejer, om man har plads til en elev i sin virksomhed”, siger Claus Clemmensen.

Giver de unge mulighed for at vise deres talenter for branches arbejdsgivere

Der er lagt op til en sjov dag, hvor de unge bl.a. skal løse fire opgaver, der skal udføres på tid. Deltagerne skal vende sværdet på saven, afkviste en stamme, skære tre skiver af en stamme og til sidst fælde et mindre træ. ”Konkurrencen er også et godt sted for elever at møde deres fremtidige arbejdsgivere, da der er mange skoventreprenører tilstede på Langesømessen”, fortæller Claus Clemmensen.

Helt tæt på DM i udkørsel af træ

Otte erfarne skoventreprenører skal i år konkurrere om at vinde sejrstrofæet, når der skal dystes i DM i udkørsel. Mesterskabet starter kl. 9.30 på konkurrencepladsens bane i skoven. DSF har i år valgt at rokere lidt på teltet og give det en mere central placering.

”Vi glæder os til endnu engang af afholde DM i udkørsel. Vi har valgt at flytte teltet helt op mod konkurrences bane. Det giver tilskuere en bedre mulighed for at følge med”, siger Claus Clemmensen.

Mesterskabet går ud på, at deltagerne på kortest tid skal gennemkøre en bane samtidig med, at der læsses et antal træstokke og stables et tårn af træklodser. Vinderen er den, der hurtigst og med færrest fejl gennemfører dysten. Konkurrencen bedømmes af et sagkyndigt dommerpanel, og de 3 bedst placerede skovmaskinførere tildeles pokaler efter indbyrdes placering. Desuden er der deltagerpræmier fra mesterskabets sponsorer til de øvrige deltagere. 

Program for DM i udkørsel af træ ved stand 75

 • 09.30 konkurrencen starter
 • 14.30 forventet afslutning
 • 15.00 præmieoverrækkelse

Serviceoversigten udgives til Langesømessen

Serviceoversigten udgives af DSF hvert år til Langesømessen. Den tilgår alle, der har relationer til dansk skovbrug og naturpleje. Serviceoversigten fungerer som et opslagsværk til at finde den lokale skoventreprenør. I oversigten er DSF’s medlemsvirksomheder listet, hvilket gør det muligt at finde skoventreprenører til alle typer opgaver. Uanset hvilken type opgave, sikrer DSF-medlemmer en seriøs, pålidelig og professionel sparringspartner.

For yderligere information, kontakt venligst: 
Chefkonsulent - skov, vand og naturpleje Claus Danefeldt Clemmensen, DM&E, tlf.: 7641 3662, mail: cdc@dmoge.dk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Fendt banner
 • Vatra banner
 • Avista oil banner
 • Case banner
 • New Holland banner
 • Claas banner
 • Euromaster banner
 • FPR banner
 • Forch banner
 • Gjensidige banner
 • Gøma banner
 • LDM Revision banner
 • LP Weidemann banner
 • Michelin banner
 • Samson Agrolize banner
 • Systemcenter banner