Menu - For Responsive


› Medlemslogin

PRESSEMEDDELELSE
Vejle den 09-01-2018

DM&E Agro tilbyder på en række spændende indlæg om faglige emner samt et temaspor om præcisionslandbrug til DM&E Vidensdage d. 18.-19. januar

Det er gennem ny viden, at virksomheder kan sikre sig et stærkt ståsted på et konkurrencepræget marked. Derfor mødes mere end 200 entreprenører, kloakmestre, maskinstationer og skoventreprenører om kort tid på Vingsted Hotel & Konferencecenter i Bredsten ved Vejle for at blive opdateret med den nyeste viden inden for hver deres fagområde. DM&E vil i år præsentere foreningens medlemmer for et program, hvor årets tema: ”Fagligt, Skarpt & Værdiskabende” vil være nøgleordene bag de mange indlæg, som medlemmer kan vælge blandt i løbet af de to kursusdage.

Deltagerne til DM&E Vidensdage kan se frem til mere end 40 indlæg fordelt på to dage, hvor det ”grønne spor” byder på indlæg særligt henvendt til landbrugsmaskinstationer. Et af de mange branchespecifikke indlæg til DM&E Vidensdage omhandler temaet præcisionslandbrug.

”Præcisionslandbrug handler om nøjagtighed. Det gælder om at foretage den rette handling på det rette tidspunkt, på den rette lokalitet med den rette dosis, der varieres i forhold til markens skiftende bonitet. Maskinstationerne kommer til at forholde sig til, om der skal investeres i maskiner og udstyr til præcisionslandbrug inden for de kommende år. Derfor er emnet højaktuelt”, fortæller Henning Sjørslev Lyngvig, der er konsulent i DM&E Agro.

Planteavl om 5 år - og sådan udnytter du positionsbestemt planteavl
Deltagere kan se frem til at høre et indlæg fra Hans De Neergaard, Vindumovergaard, der vil fortælle om sine erfaringer med at indarbejde ny teknologi på markbruget på Vindumovergaard. Troels Toft, SEGES og Ole Green, Agro Intelligence ApS indtager ligeledes scenen, og vil gøre foreningens medlemmer klogere på, hvilke nye teknologier vi kommer til at anvende, samt hvordan data kan blive et nyt forretningsområde, når vi alligevel anvender maskiner til markarbejde.

”GPS-modtagere er ved at være standard på mange landbrugsmaskiner, og udnyttelsen af denne teknologi til nye formål er en udvikling, der helt sikkert vil fortsætte. Derfor har vi også inviteret repræsentanter for to traktorleverandører, der vil fortælle om de muligheder, selvkørende traktorer giver både nu og indenfor få år”, siger Henning Sjørslev Lyngvig.

Opgaver for maskinstationer
Maskinstationerne bør ”konkurrerer” med landmanden på service, kvalitet, rettidighed og pris. Men mange landmænd ser kun på prisen i første omgang. Dette stilles der skarp på i to indlæg fra Christian Rabølle, maskinkonsulent hos VKST og Torben Madsen, DM&E Økonomi & Analyse, hvor emnet bl.a. er hvilke opgaver maskinstationerne prismæssigt står stærkest ved.

”En anden problemstilling er, at mange landbrug ikke har nøjagtige opgørelser af deres omkostninger på enkeltmaskine-niveau. Derfor ved de ikke reelt om de tjener penge ved at investere i en ny maskine, som fx en gyllevogn eller en skårlægger. Jeg tror også, at de glemmer at medregne rettidighedseffekten”, fortæller Henning Sjørslev Lyngvig.

Temaspor om præcisionslandbrug

For yderligere information, kontakt venligst: Henning Sjørslev, Agro-konsulent (DM&E) Mail: hsl@dmoge.dk Tlf.: 7641 3665