Menu - For Responsive


› Medlemslogin › Bliv medlem

 

Sidst rettet: 25/1-2022

AB 92 og ABT 93

AB92 er et frivilligt regelsæt, som dækker aftaleforholdet mellem bygherre og entreprenør. En lang række af byggeriets parter, repræsenterende både entreprenørside og bygherreside (og det daværende Boligministerium), har i fællesskab udarbejdet AB92, som for længst har opnået status som "byggeriets Bibel".

AB92 dækker situationer med fag-, stor- eller hovedentreprise. Ved totalentreprise dækker tvillingen ABT 93.

AB92 og ABT93 er ikke nogen lov, men et såkaldt "agreed document". Derfor skal AB i princippet aftales i hver enkelt sag for at være gældende.

Download de to standardaftaler her:
AB 92 - almindelige betingelser for arbejder i bygge- og anlægsvirksomhed
ABT 93 - Almindelige betingelser for totalentreprise

 

Nedskrivning af garantier

I forbindelse med nedskrivelse hhv. frigivelse af AB92-garantier kan det i mange tilfælde være nødvendigt at minde Bygherren om, at tiden er kommet til at nedskrive eller frigive disse. Som hjælp til denne påmindelse har DM&E udarbejdet to breve, der kan sendes til Bygherren. En til nedskrivelse til 2% (kan om nødvendigt også bruges ved nedskrivelse
til 10%), og en til frigivelse af garantien efter 5 år.

Download brevene her:


Medlemmer af DM&E kan læse mere her - venligst benyt i øverste højre hjørne af hjemmesiden. Ønsker du at blive medlem, så kan du ansøge her.

Ved spørgsmål eller rådgivning i forbindelse AB 92 eller ABT 93, kontakt DM&E Entreprenør på post@dmoge.dk eller på tlf. 7585 8355.